Poker

Poker is misschien wel het meest gespeelde kaartspel ter wereld. De laatste jaren wordt het steeds vaker gespeeld, vooral online. In 99 van de 100 gevallen spelen mensen poker om geld, waarbij Texas Holdem veruit de populairste variant is.

Op het internet en televisie worden genoeg reclames gemaakt hoe de professionals miljoenen verdienen door enkel een beetje met kaarten te spelen. Wie wil dit nou niet?

Er bestaat nog altijd de discussie of poker een kansspel of een spel van vaardigheden is. Stel deze vraag aan de professionals, dan zullen ze allemaal als antwoord geven: “poker is geen kansspel!”. Naarmate de vraag wordt gesteld aan spelers die poker in een mindere mate spelen, zal het begrip “ kansspel” steeds vaker genoemd worden.

Wij zijn daarom van mening dat poker absoluut geen kansspel betreft, maar zonder geluk vaart er niemand wel. Liever dom geluk en winnen dan alle vaardigheden bezitten en verliezen zullen we maar zeggen. Helaas heeft niemand zoveel geluk om de “odds” constant uit te dagen en te keren. Bedenk daarom goed wanneer je “Lady Luck” op de proef stelt. Op een langere termijn zul je toch je vaardigheden moeten verbeteren om te kunnen winnen.

Wij zullen hier niet stap voor stap het spel poker Texas Hold’Em uitleggen. Wij gaan vanuit dat je de basis spelregels en termen begrijpt. Strategieën en winsten optimaliseren met de kaarten zullen eveneens hier niet aan bod komen. Tegenwoordig zijn er genoeg pokersites waar alles goed wordt uitgelegd en ruimte is om te discussiëren. Wij richten ons daarom ook alleen maar op de winkansen tussen de ene “hand” versus de andere “hand”. Een ervaren pokerspeler weet uit ervaring wat zijn kansen zijn, voor de minder ervaren speler kan het geen kwaad om de onderstaande schema’s te bestuderen voordat je de strijd aangaat aan de pokertafel. Succes!

De onderstaande schema’s zijn opgedeeld in categorieën.